Prikaz izrade bučinog ulja na "starim vremenima" u Otrovancu
14.listopada na seoskom imanju "Zlatni klas Otrovanec" održana je folklorno-glazbeno-gastronomska manifestacija posvećena njegovanju podravskih tradicijskih običaja pod nazivom „U posjeti starim vremenima“.Tom prigodom prezentarana je izrada bučinog ulja na starinski način.
Drvena stupa je služila za "včinjanje" heljdine kaše i tučenje bučinih koščica za pravljenje bučinog ulja ili tzv "koščičnog" ulja. U ovoj prilici Josip Cugovčan tuče koščice koje se zatim kuhaju , prešaju i tako se dobivalo to koščično ulje. Ostatak ili tzv. žufa je bila dobar dodatak nekim jelima npr. pogačama i zlevankama.
NARODNA NOŠNJA PODRAVSKIH SESVETA
autor: Josip Cugovčan
Prva knjiga iz biblioteke Narodne nošnje Podravine i Prigorja. Josip Cugovčan, etnograf, slikar, paleontolog i arheolog te istinski zaljubljenik i zanesenjak u starine i tradiciju, autor je knjige koja temeljito i detaljno opisuje sve vrste nošnji i frizura toga kraja, nošnje za pojedine prigode, mušku i žensku nošnju, nošnju prije 1900.-tih, te nošnju od 1940.-1950. tih godina. Posebna zanimljivost knjige je da je pisana na sesvečkom govoru. Na kraju je rječnik manje poznatih riječi kajkavskog govora.